2011. január 30., vasárnap

H.U.T.-FOLYTATÁSA

-Ez igaz Honi fiam,de aztán vigyázz magadra az úton mert elég messze van az a város ahova éppen tartasz,akkor itt útjaink itt ketté vállnak.Bögre törve legyen veled fiam az utadon.
Köszönöm Erdei tata önnel is bögre törjön az útján.Miközben ők el váltak egymástól eközben az öregek lassacskán döntésre jutottak és a döntés mielőbbi kihirdetése érdekében szavazást tartottak. A szavazást oly módon tartották meg h mindenki "igennel-nemmel"válaszolt a feltett kérdésre.A válaszokat mindenki leírta 1 levél darabra-mivel az erdőben voltak másra nem tudtak írni -mert elfogyott fa törzs amire mindig írtak. A szavazás végére vissza merészkedett a Bíró is -akit elzavartak-illetve elmenekült  a teremből és a szavazás kihirdetésre került miután mindenki beledobta a mézes csuporba a levelét ekkor felszólalt a Biró.
-Csendet mert kihirdetném a szavazás eredményét de előtte meg kell jegyeznem h az eddigi bíráskodásom alatt nem volt olyan h elkellet volna menekülnöm mert megakartak volna lincselni és ezért a bíróságnak megítélek fejenkénti 10 mogyorót és 10 makkot mellyel a bíróság megsértését semmissé nyilvánítom ha ezt tejesítitek-és csak akkor mondom meg a szavazás eredményét ha ez teljesítve vagyon a héten.!Na úgyis haragudtak a bíróra mert mindig ő hirdette ki a szavazás eredményét-és az előbbi húzása is elég bogaras volt,de az utóbbi beszólásával megint csak sikerült felhergelnie a tömeget.Mondta is mindenki a magáét-h milyen jogon nyilvánít ilyen jóvátételt magának a Bíró amikor nem azért van h magának tegyen jót hanem a közösségnek legyen jobb ha rajta múlik de ez most nem rajta múlik hanem ebbe  a döntésbe mindenkinek van bele szólása ezért hát elkapták a Bírót aki most nem tudott elmenekülni és kivitték az utcára h meglincseljék erdei módra.Kivitték és ledobták az utcán a legnagyobb sárkupac tetejére és neki álltak megszórni sárgolyókkal már szinte ki sem látszott a sárból amikor megszólalt valaki az egyik kuckóból.
- Hadjátok már szegényt hisz nem látjátok hogy kit is aláztatok meg?!-ordított fennhangon Kirilla.aki köztudottan nagyon nem szerette az egyenlőtlen felelősségre vonást.
Ekkor derült ki számukra hogy akit eddig megszórtak az nem volt más mint Honorátugrász rokona mégpedig a nagybátyja.Próbálták valahogy helyre hozni a hibájukat de nem nagyon akart engedni honorát nagybátyja a döntéséből,amit bíróként hozott. Eközben az erdő másik részén a ricsajhoz közeledvén az Erdész biztos léptekkel haladt a rejtély nyomában.Miközben ment  az útón egy versecskét dúdolgatott magában mely erdészről erdészre száll és mindegyik át kőlti kicsit.
""Én vagyok az erdész mester ki ismeri a cserjét,bogarat,sólymot,fatuskót,
Nem félek én egyébtől mint a szútól és az orkántól.
Szép az erdőm mert nincs tele szeméttel,gazzal csak gazdag illatos növényekben.
Csend van itt-ott nincsen munkálya a famunkásnak csak az utakat tartja karban
Jönnek tavasszal a rokonok ismerősök laknak szépen házban bokorban,esik eső zuhog rájuk  
Ilyen a karban tartott erdő melyben mindig megtalálható a csend és a ricsaj ám néha komiszkodnak az újoncok.""
Honorát lassan megérkezett Krókusz határához ,de az átlépéséhez be kell mutatni h valóban az akinek mondja magát.Már sokszor kellet ezen átmennie és mindig sikerült, neki legalábbis.-FOLYTATÁSA KELETKEZIK.2011.január-30-31:D-MOST:-:
-Ejha végre megérkeztem a határhoz már csak a próbák vannak hátra,kíváncsi vagyok most mit találtak ki konkrétan nekem.Mivel köztudottan nem szívesen engedtek be a városokba hívatlan vendégeket és Honorát egy olyan nyuszmok volt akinek nem volt olyan próba ami kifoghatót volna rajta.Ahogy megérkezett a határállomáshoz  először csak a cetlikus munkát intézték el,utána jött csak a neheze ezzel végzett tovább mehetett a 2.határállomáshoz ahol is már mint észrevette már jó kedvel várta a szokásos partnere-ellenfele.
-Szervusz virslibusz készen állsz hogy megint csak legyőzzelek Xinion?
-Ah befejezed a nevetést ha megtudod h mik a mai próbáid, előre mondom neked jobb ha feladod mert elkezdeni sem érdemes neked haha-hihi-hehehe.
-Mii ma lesznek a próbák?hisz mindig úgy volt h lehetett pihenni előtte és már este van így nem látok semmit ez nem szabályos mert te látsz a sötétben!!
-Igen látok a sötétben de neked meg jó a szaglásod és sokkal jobban is hallasz nálam szóval az esélyek megosztottak.
-Ebben igazad van de akkor kezdjük el mimnél hamarabb h valamicskét tudjak pihenni,úgyis megverlek mindegy mi legyen a próba.
 -Ám legyen akkor kezdhetjük ott a láda most 2 próba lesz csak,húzzál egyet és azzal kezdjük már nagyon vártam ezt a napot amikor végre legyőzhetlek.
Álmodik a kandisznó a fecskéről Xinion nem engedhetem meg hogy legyőzz szóval ma sem lesz könnyű dolgod arra készülj fel.
-Jó a beszédet befejezni.Mit húzott ön?-kérdezte a kapuőr.
-Én vagyok Honorát én vagyok a nyerő mostan húztam én egy cetlit és az áll rajta hogy-mi ez ez nem lehet olvassa el ön is őr uraság.
-Na ja ez várható volt h a legnehezebbel indulunk igaz?
-Amit húzott az a fára fel fáról le való gyümölcs szedés,jól elolvasta akkor rajthoz van 4 óra a feladatra szánható idő,aki előbb végez az szóljon és megmérjük mennyit talált.
-Tudok neki örülni és hova vagy mibe kell szedni a gyümölcsöt,már ha találunk ebben az időben.
Mert tudni illik a mostani évszak az ősz vége fele mutatkozik de Honorát szerencséjére most este fényesen tejel a hold és szinte mintha nappal lenne olyan jók a látási viszonyok.De Xinionnak nem kedvez ez a nagy fényesség reggel sem lát semmit és este sem de őt sem most dobtok neki a falvédőnek ezért már ötlete is van hogy,miként használja fel a nagy fényességet.
-Vigyázz,kész,menj fedezékbe,ritkul a felhő réteg ma hideg rajtunk van.A két versenyző egymásra néz hogy most indulhatnak vagy sem.-Mire vártok ti esti baglyok indulás mondtam hogy rajt vagy ez nektek semmit sem jelent vagy máris kifáradtatok?-ordítozott velük a kapu őr.Nem is kellet ennél több a két riválisnak megindultak és amire észbe kaphattak volna a segédek addigra már úgy eltűntek az erdőben mint a hangya a  levelek között.FOLYTATÁSA-2011-02-01-02-ÉN