2011. június 3., péntek


EGY MÁSIK TÖRÉNET A SZERELEMRŐL
Egyszer volt hol talán nem is  volt egy lányka kinek neve ARANYOSI MÁTKA.
Ez a lányka nagyon magányos volt és,hogy elüsse az időt evett és evett mert tudni illik ő egy kicsi házban élt és a háznak sem volt nagy területe csak annyi hogy valamicske ennivalót terelni tudjon magának.
Ez a nagyapja átka volt mert nem fogadott szót mikor azt mondta hogy,legyen szíves és menjen a mezőre  szedje a a gabonát.De ő egyedül maradt mert nemet mondott. Telt múlt az idő és egyszer csak arra járt egy fiúcska akinek megtetszett ez a lányka MÁTKA.
Törték a fejüket heten havon de nem jöttek rá hogy juthatnának a másikhoz .A fiú egyszer csak megunta a várakozást és mondta a lánynak hogy építsen
1 létrát-mert a tetején átszálltak a madarak és ott a fákra szállnak le és így is tett a lányka 2 napon keresztül a létrát építette.
A fiú pedig csinált a lánynak 1 helyet ahova ugorhat a magasból ezt a helyet levélell és más puha anyaggal bélelteki rakta körbe.és harmad napra a lány elkészűlt a létrával fel mászott és leugrott de sajnos a célt tévesztett mert nagy arra repültek a madarak odébb lökték de a fiúcska elkapta. Kiderült a fiú egy gazdag gróf fia volt és feleséget kersni indult el az apja tudta nélkül. .Szerencséjére találta is magának feleséget .Együtt le élték a maradék életüket boldogságba de hogy gazdagságban szegénységben ezt nem tudni mert ez már másik történés.

Nincsenek megjegyzések: